
najjače jelo
Recept za pravi meksički burito koji se pravi baš lako: Sastojci će vas oduvati, ukus se pamti danima - probajte
Morate probati
Tortilje danas možete da kupite u gotovo svakoj radnji, a nadev možete da kreirate po svom ukusu. Ipak, zna se šta ide u "klasičan" meksički burito.
Burito je tradicionalno meksičko jelo koje se sastoji od tortilje od pšeničnog brašna sa prilogom. U Meksiku su glavni prilozi meso i pasulj, ponekad i jedini, a na sajtu BonApeti našli smo recept za malo bogatiju varijantu. Obratite pažnju na spoj začina koji će vašim buritosima obezbediti pravu eksploziju ukusa.
Sastojci
- 250 g mlevenog mesa (teleće)
- 1/2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- kašika ulja
- 1 paradajz (veći, oljušten i isečen na kockice)
- 3 tortilje
- 4 supene kašike kukuruza šećerca (kuvan ili iz konzerve)
- 4 supene kašike crvenog pasulja (iz konzerve)
- 4-5 kašika rendanog kačkavalja
- kašičica suvog origana
- kašičica kumina
- kašičica aleve paprike
- 1/4 kašičice bibera
- 1/2 kašičice soli
- supena kašika kisele pavlake
- malo korijandera ili peršuna (za ukras)

Priprema
Ugrejte ulje u tiganju pa kratko propržite sitno seckan crni i beli luk. Dodajte mleveno meso, mešajte da se lepo sve proprži. Usput dodajte origano, kumin, biber, alevu papriku i so. Lepo umešajte, pa dodajte i paradajz, kukuruz i pasulj. Kuvajte oko 15-20 minuta dok mleveno meso ne bude gotovo.
Izrendajte kačkavalj. Ugrejte tortilje jednu po jednu i tiganju na vatri.
Na svaku toplu tortilju po dužini sa jedne strane rasporedite po kašiku kačkavalja, pa preko nadev sa mlevenim mesom. Uvijte tortilje, a pre serviranja ih namažite sa malo kisele pavlake i pospite korijanderom ili peršunom.
Bonus video:
(Espreso / Nova/ Prenela:M.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!